بایگانی آذر ۱۴۰۲ :: پایگاه خبری کافه دانشگاهیان

پایگاه خبری کافه دانشگاهیان

دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

برای تبلیغات در پایگاه خبری کافه دانشگاهیان بزرگترین پایگاه اطلاع رسانی دانشگاههای کشور با شماره 09101308639 تماس حاصل فرمایید Image

دیدار و گفتگوی سرپرست دانشگاه شریف با نائب رئیس کالج خلیج از عمان

  • ۱۰۲

دیدار و گفتگوی سرپرست دانشگاه شریف با نائب رئیس کالج خلیج از عمان

نایب رئیس کالج خلیج از کشور عمان طی بازدیدی از دانشگاه صنعتی شریف با مسئولین دانشگاه شریف دیدار کرد و از نزدیک با فعالیت‌های پژوهشی و فناورانه این دانشگاه آشنا شد.

به گزارش کافه خبری دانشگاهیان از روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، روز سه‌شنبه 28 آذر 1402، پروفسور العبدوانی نایب رئیس کالج خلیج از کشور عمان در دانشگاه صنعتی شریف حضور یافت و با دکتر موسوی سرپرست دانشگاه و جمعی از اعضای هیئت علمی و مدیران دانشگاه دیدار و گفتگو کرد. در این نشست، فرصت‌های همکاری علمی و پژوهشی طرفین به ویژه پتانسیل‌های کالج خلیج مورد بررسی قرار گرفت.

پس از این دیدار، هیئت عمانی از مجتمع فناوری دکتر روستا آزاد و پژوهشکده جامع علوم و فناوری‌های همگرای دانشگاه صنعتی شریف بازدید کردند تا با فضای فناوری دانشگاه بیشتر آشنا شوند.

کدخبر

892520111-13


پخش زنده بزرگداشت چهاردهمین سالگرد درگذشت آیت الله منتظری (رض) چهارشنبه 29 آذر ساعت 18

  • ۹۹

پخش زنده بزرگداشت چهاردهمین سالگرد درگذشت آیت الله منتظری (رض) چهارشنبه 29 آذر ساعت 18


به گزارش کافه خبری دانشگاهیان مراسم بزرگداشت چهاردهمین سالگرد آیت الله منتظری در فضای مجازی برگزار می شود.

 سخنرانان: مهندس مرتضی الویری، دکتر جلال جلالی زاده، دکتر محمد جواد کاشی، دکتر حمید موسویان و مهندس لطف الله میثمی 


زمان: چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۸


پخش زنده از اینستاگرام آیت الله منتظری و کانال تلگرام فقیه دوراندیش به آدرس های زیر:


http://instagram.com/ayatollah.montazeri


http://t.me/va3moharam


https://chat.whatsapp.com/CdHQpq3I3BBHydFB54DgUP


کدخبر

892520111-12

به منظور حمایت از پژوهشگران برجسته دانشگاه‌ها تفاهم‌نامه همکاری منعقد شد

  • ۱۰۳

همکاری بنیاد ملی ایران و دانشگاه شهید بهشتی

به منظور حمایت از پژوهشگران برجسته دانشگاه‌ها  تفاهم‌نامه همکاری منعقد شد

به گزارش  پایگاه خبری کافه دانشگاهیان  از روابط‌عمومی بنیاد ملی علم ایران ، بین بنیاد ملی علم ایران و دانشگاه شهید بهشتی به منظور حمایت از پژوهشگران برجسته دانشگاه‌ها که دارای مأموریت ویژه پژوهشی هستند، تفاهم‌نامه همکاری امضاء شد.

این تفاهم‌نامه  در جهت بهره‌مندی از توانمندی‌ و استعداد نیروهای متخصص و ظرفیت‌های پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی، به امضاء دکتر سیدمحمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و دکتر علی‌محمد سلطانی رئیس بنیاد ملی علم ایران رسید.

حمایت بنیاد ملی از پژوهشگران برجسته در قالب کرسی‌های پژوهشی، طرح‌های پژوهشی، پسادکتری، رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی ارشد در راستای مأموریت‌های ویژه از جمله تحول دیجیتال و هوشمند‌سازی، توانمندسازی نسل جدید بر پایه اینترنت اشیاء، کنشگری و تقویت سرمایه اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و همچنین انرژی های پاک، تجدید پذیر و نسل نو موضوعات مورد توافق در این تفاهم‌نامه است.

در مراسم امضاء تفاهم‌نامه مذکور که روز چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۲ برگزار شد، جمعی از معاونان، رؤسای دانشکده‌ها و پژوهشکده‌های دانشگاه شهید بهشتی و مدیران بنیاد ملی علم ایران حضور داشتند.

کد خبر

892520111-11

نشست تخصصی برسی جایگاه گردشگری در برنامه هفتم کشور

  • ۱۱۴

نشست تخصصی برسی جایگاه گردشگری در برنامه هفتم کشور

به گزارش پایگاه خبری کافه دانشگاهیان: این نشست با محوریت برسی برنامه هفتم توسعه با حضور صاحب نظران از مجلس، دولت،بخش حصوصی، دانشگاهها و مناطق آزاد کشور در تاریخ 1402/9/28 از ساعت 15 تا 18 در دانشگاه علم فرهنگ برگزار میشود.

گزارشگر: امیرحسن لچینانی  

وبینار «لذت علم فلسفه» پنج شنبه 30 آذر برگزار می شود

  • ۱۰۰

وبینار «لذت علم فلسفه» پنج شنبه 30 آذر برگزار می شود

به گزارش پایگاه کافه خبری دانشگاهیان دانشکده الهیات و معارف اسلامی  وبینار بین‌المللی «لذت علم فلسفه» پنجشنبه، ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۲، ساعت ۸:۳۰-۶:۳۰ برگزار می‌کند.

علاقه مندان می توانند جهت شرکت مجازی و آنلاین از لینک زیر وارد شوند

/http://yale.zoom.us/j


کد

892520111-10

پرسپکتیو ریاضی وار قدمتی 1000 ساله به برج چهل دختر دامغان بخشیده است

  • ۱۰۹

  پرسپکتیو ریاضی وار قدمتی 1000 ساله به برج چهل دختر دامغان بخشیده است

مجموعه امام زاده جعفر و محمد، برج چهل دختران و مقبره شاهرخ با قدمتی بیش از 1000 سال در بلوار دکتر مفتح شهرستان دامغان استان سمنان قرار دارد. 

برج چهل دختر که قدمت آن به زمان حکومت سلجوقیان باز می‌گردد در صحن امام زاده جعفر قرار گرفته است به دستور ابوشجاع اصفهانی ساخته شد. البته طبق نقل دیگری قسمتی از آن در اثر گذر ایام تخریب شده که به فرمان ابوشجاع در قرن ۴ و۵ با توجه به طرح اولیه اش بازسازی شد؛ اما این بار بجای خشت خام که در طرح اولیه اش بکار رفته بود، از آجرهایی که در برابر آب و فشار مقاوم اند استفاده شده است به دلیل استفاده از این نوع نوع مصالح، و نیز شیوه منحصر به فرد آجرکاری و معماری اش می باشد که این برج حدود ۱۰۰۰ سال بدون آسیب دیدگی پابرجا مانده است.

برخی پیشینه برج چهل دختران دامغان را به آتشکده زرتشتیان نسبت میدهند و تاریخ بنای آن را در دوره پیش از اسلام میدانند. با اینحال عده‌ای از مردم سمنان معتقدند این برج را چهل دختر که دست از تعلقات دنیوی کشیده بودند با مصالحی از جمله گل و خشت ساخته‌اند تا در آن خلوت گزینند و به عبادت مشغول شوند.

برخی هم پیشینه آن را به داستان مربوط به سال ۶۱۹ میلادی برمیگردانند. یکی از شاهدختهای دربار سامانی به همراه 39 تن دیگر از یارانش در حال گریز است. این 40 دختر، سرزمینها را درمینوردند تا به جای امنی برسند. سپاهیان دشمن نیز در پی آنها میروند ولی موفق به دستگیری چهل دختر دربار سامانی نمیشوند. تا آنکه این چهل‌تن برای همیشه ناپدید میشوند. از آن پس و بر مبنای این داستان، برج‌ها یا قلعه‌های زیادی را به نام «چهل دختران» نامگذاری می کنند.این داستان هم در ایران و هم در تاجیکستان، ازبکستان، ترکیه، گرجستان، افغانستان، و حتی اوکراین بر سر زبانهاست و بناهایی با این نام را میتوان در این کشورها یافت.

این برج به صورت مدور و با ارتفاع ۱۵ متری از سطح زمین ساخته شده. قطر داخلی این بنا ۵.۲ متر و قطر خارجی آن ۷.۸ متر است. نمای ظاهری آن شامل دو قسمت می‌باشد. قسمت عمده حدود دو سوم از سطح زمین که به صورت ساده آجرکاری شده است و قسمت دیگر آن کتیبه ای است که با خط کوفی نوشته شده است و در بالا وپایین آن نوارهای تزئینی آجری قرار گرفته است. در آخر هم گنبدی مخروطی شکل دارد با آجرکاری ساده روی این مقبره قرار گرفته است

خانیکوف از دانشمندان جغرافیا دان روسی، در یکی از کتاب‌هایش برج چهل دختر دامغان را از آثار اوایل دوران حکومت سلجوقیان معرفی کرده و معتقد است که این برج در سال ۴۴۶ هجری قمری ساخته شده است. او در کتابش از امامزاده سخنی به میان آورده و عنوان می‌کند که امامزاده درون مسجدی ساخته شده است.

جالب است بدانید که طراحی و ساخت این برج قدیمی، شباهت بسیاری به «برج طغرل ری» و «میل رادکان»، دارد.  نقشه‌ کلی برج به صورت دایره‌ای که بدنه‌ استوانه‌ای با استفاده از اصول ریاضیات و به صورت دقیق ساخته شده و همین امر سبب شده است تا حوادث طبیعی کم‌ترین صدمه و آسیبی بر بدنه و پیکر برج، وارد نکرده است. برج دارای مدخل ورودی است که دارای ۲ متر و نیم ارتفاع و حدود ۲ متر عرض است. این مدخل به صورت یک دهلیز کوچک و در بدنه‌ برج، تعبیه شده است. همچنین طاقی هلالی شکل در درگاه وجود دارد که روی ستون‌های کوچکی به شکل استوانه‌ای و باریک که در دو طرف قرار دارد، سوار شده است. ستونچه‌هایی که روی یک قاعده‌ چهارگوش به ارتفاع ۲۵ سانتی‌متر قرار گرفته است. بر ستونچه‌ها تزئیناتی زیبا و وچشم‌گیر انجام شده است. در نمای اصلی مقبره به خوبی می‌توان علیرغم استوانه‌ای بودن شکل بنده‌ برج، تغییر قطر بدنه را که از پایین به بالا کم‌تر می‌شود به وضوح مشاهده کرد. داخل برج قبری ساده قرار دارد که تناسبی با ساختمان برج نداشته و به نظر می‌رسد در دورانی بعد از ساخت برج، در این بخش قرار گرفته است. همچنین در این اثر کهن، از خط به جای تصویر آن هم برای تزئین استفاده شده است که خود از شاخصه‌های معماری ایرانی در عصر میانه است؛زیرا در عصر میانه ایرانیان و هنرمندان ایرانی از خط کوفی در نوشتن و کلام به طور معمول استفاده می کردند. (عکس ها از Google Image)




کد

 892520111-9





سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی 17 اسفند 1402

  • ۱۰۸

سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی17 اسفند 1402


به گزارش پایگاه خبری کفه دانشگاهیان به نقل از پایگاه خبری کنفرانس یاب "سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب، نمایه شده در ISC، اسفند ۱۴۰۲" در تاریخ 17 اسفند 1402 توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشگاه الزهرا، دانشگاه سوره، دانشگاه ارومیه، دانشگاه شهر کرد، دانشگاه علوم و تحقیقات و سایر دانشگاه های برجسته کشور در شهر تبریز - دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار می گردد.
تمدید آخرین مهلت ارسال اصل مقالات:  14 دی 1402

تمدید اعلام نتایج داوری اصل مقالات: 25 دی 1402

تمدید آخرین مهلت ثبت نام:   5 بهمن 1402

سومین کنفرانس بین المللی معماری، عمران، شهرسازی، محیط زیست و افق های هنر اسلامی در بیانیه گام دوم انقلاب بزرگترین، معتبرترین و منظم ترین گردهمایی سالانه بین المللی علمی، پژوهشی و اجرایی شناخته شده این حوزه خاورمیانه در کشور ایران بوده که توسط دانشگاه هنر اسلامی تبریز و با همکاری دانشگاه های علم و صنعت ایران، محقق اردبیلی، الزهرا، سوره و سایر دانشگاه های دولتی و برجسته کشور و با مجوز رسمی برگزاری از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به شماره اختصاصی 72096-02230 و لذا تحت تایید و حمایت آن وزارت خانه و تمام دانشگاه ها و سازمان های وابسته در دانشگاه هنر اسلامی تبریز برگزار می گردد.

تمام مقالات پذیرفته شده آن علاوه بر چاپ در کتاب و مجموعه مقالات کنفرانس،ISC،SID و سایر پایگاه های معتبر در سیویلیکا و کنسرسیوم محتوای ملی نیز نمایه خواهند شد و مقالات برگزیده نیز به طور رایگان در ژورنال های ISI، ISC و پژوهشی چاپ خواهند گردید. شایان ذکر است طبق قوانین جدید وزارت علوم تنها مقالات ارائه شده در کنفرانس های نمایه شده درپایگاه ISC دارای امتیاز پژوهشی، نمره پایان نامه و سایر امتیازات می باشند.

1- مهندسی معماری :

  • تبیین مفهوم معماری  اسلامی با رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب
  • نمودهای معماری اسلامی در جهان اسلام
  • نقش معماری اسلامی در ساخت و ساز ایران اسلامی
  • برنامه ریزی انرژی در طرح های معماری با نگاه به معماری پایدار
  • سبک شناسی معماری
  • انرژی های نو در معماری
  • بهره گیری روش ها و فناوری های نو در در معماری اسلامی ایرانی
  • معماری پایدار با بهره گیری از معماری سنتی ایران
  • معماری منظر ، بوم شناسی و زیبایی شناسی در معماری
  •  نقش معماری و هنر خیابانی در سرزندگی شهر
  • مفهوم شناسی معماری اسلامی در عصر معاصر
  • معماری، تغییر اقلیم و چگونگی مصرف انرژی
  • معماری پایدار و ساختمان‌های هوشمند
  • تاثیر تحولات تکنولوژیکی در معماری
  • معماری و هویت شهری
  • تأثیر اقلیم و مصالح بوم آورد بر معماری پایدار

2-هنرهای ایرانی اسلامی :

  • ارتباط رشته های معماری، عمران و شهرسازی با هنر اسلامی در راستای بیانیه گام دوم انقلاب
  • ارتباط هنرهای ایران و دوره اسلامی با آداب، رسوم، باورها و فرهنگ شفاهی ایران و سایر کشورهای اسلامی
  • مطالعات تطبیقی معماری و شهرسازی ایران و دوره اسلامی
  • نقش هنر در کشورهای اسلامی در راستای شکل دهی تمدن نوین اسلامی
  • تحلیل ارتباط علوم و چگونگی کاربرد هنر در ترویج و رشد علوم باستان و دوره اسلامی
  • بازتاب و رابطه  هنر  با متون مکتوب فرهنگی ایران و دوره اسلامی و سایر کشورهای اسلامی

3- مهندسی عمران و سازه:

  • فناوری نوین در مواد و مصالح ساختمانی و صنعتی سازی ساختمان با رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب
  • مدیریت ساخت و اجرا در راستای عمران و آبادانی بهینه
  • اخلاق ، چالش ها و ارزش ها در مهندسی عمران با رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب
  • ایمنی، مدیریت بحران و پدافند غیر عامل
  • رایانه و هوش مصنوعی
  • بتن، ژئوتکنیک، هیدرولیک
  • مهندسی سازه ، زلزله و بهسازی لرزه ای در سازه های سنتی و نو
  • هماهنگی شکلی سازه و معماری
  • تحلیل و نو آوری در طراحی سازه های بتنی و فولادی
  • سازه های زیرزمینی
  • راه و ترابری / مهندسی ارزش
  • مهندسی منابع آب، سازه های هیدرولیکی و دریایی
  • عیب یابی لرزه ای سازه ها و روش های بهسازی و مقاومسازی سازهها
  • کاربرد فناوری های نوین (جداگر های لرزه ای ، میراگر ها و …) در بهسازی لرزه ای سازه های بناهای تاریخی
  • مقاوم سازی و بهسازی ساختارهای شهری، سیستم شریان های حیاتی، بناها و پل ها
  • روش های عددی در مهندسی عمران
  • مهندسی تونل برای نواحی شهری
  • نقشه برداری، ژئودزی و ژئوماتیک
  • کاربرد زمین شناسی مهندسی در عمران و ژئوفیزیک در سد سازی
  • سیستم های GIS با تاکید بر کاربرد آنها در مهندسی عمران
  • مهندسی تخریب در صنعت ساختمان، مدیریت و نظارت تخریب

4-سیاستگذاری، برنامه ریزی، طراحی و مدیریت شهری :

بررسی، تحلیل و ارزیابی برنامه ها و اقدامات انجام شده در گام اول انقلاب ( چهار دهه گذشته)، بررسی چالش ها، موانع و فرصت های در حال حاضر و آینده و همچنین ایده ها، پیشنهادها و راه حل ها برای گام دوم انقلاب (چهار دهه آینده) در حوزه های زیر:

  • سیاست ها، راهبردها و برنامه های منطقه ای و شهری
  • الگوها، رویه ها و اصول طراحی شهری
  • مدیریت شهری و محله ای و مشارکت مردم در همه امور شهری
  • حاشیه نشینی، بافت های ناکارآمد و فرسوده شهری
  • بافت های تاریخی و فرهنگی
  • هوشمند سازی شهر

5-مهندسی شهرسازی و توسعه شهری :

  • الگوها و شاخص های توسعه شهری پایدار با رویکرد بیانیه گام دوم انقلاب
  • الگوها و شاخص های شهر دانش بنیان و شهر خلاق
  • شهرسازی معاصر و طرح های توسعه
  • بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی (چالش ها و راهکارها)
  • بلایای طبیعی و اثرات آن بر توسعه شهرهای جهان اسلام
  • تجارب توسعه مطلوب شهری در جهان و ایران
  • شناخت موانع و محدودیتها و شاخصهای توسعه شهری
  • جغرافیا و توسعه پایدار شهری و روستایی
  • ناپایداری شهر و عوامل موثر، شهرهای جدید و توسعه شهری
  • شناخت موانع و محدودیتها و شاخصهای توسعه شهری پایدار
  • حیات طیبه و شهر اسلامی در گام دوم انقلاب
  • امت اسلامی و ارتباط شهرها درگام دوم انقلاب در راستای تقویت ارتباطات بین جوامع اسلامی
  • کاربرد فن‌آوری‌های نوین در توسعه شهرها
  • حکمروایی شایسته و مشارکت مردمی در توسعه شهری

6-فرهنگ، جامعه شناسی و روانشناسی شهری:

  • رویکرد روانشناختی- اجتماعی به شهر در  بیانیه گام دوم انقلاب
  • شهروند و حقوق شهروندی
  • فرهنگ شهرنشینی و تعامل در فضای شهری ایران
  • فرهنگ های بومی و شهر اسلامی
  • تعامل فرهنگی و کالبد شهری
  • فرهنگ اسلامی و توسعه شهری
  • تبلور فرهنگ در منظر و سیمای شهر اسلامی
  • فرهنگ، هویت و منظر شهری

7-مهندسی ترافیک، حمل و نقل و زیرساخت های شهری:

  • شریان های حیاتی و حمل و نقل شهری
  • سیستم‌های هوشمند حمل‌و‌نقل، برنامه‌ریزی حمل‌و‌نقل و شهرسازی اسلامی
  • ابنیه فنی و تاسیسات شهری ، طراحی هندسی معابر
  • مهندسی ترافیک و برنامه ریزی حمل و نقل
  • ایمنی حمل و نقل، ترافیک و ریسک
  • روسازی ( راه، راه آهن، فرودگاه و بندر)
  • آب و فاضلاب و زیرساخت های شهری، طراحی هندسی معابر
  • سیستم های حمل و نقلی و پایداری حمل و نقل در کلان شهرها
  • قوانین و مقررات و مدیریت یکپارچه در ترافیک

8-مهندسی محیط زیست و محیط زیست شهری:

  • فضای سبز و محیط زیست شهری، مسائل محیط زیست کلان شهرها
  • اثرات زیست محیطی طرح های عمرانی و شهرسازی درشهرها
  • شهرها و سیستم مدیریت محیط زیست، شهرنشینی و اثرات زیست محیطی آن
  • اصول مهندسی و کنترل آلاینده های محیط زیست در شهر
  • ارزیابی اثرات زیست محیطی و مهندسی محیط زیست در شهرها
  • حمل و نقل شهری، اثرات و راهکارهای زیست محیطی شهر اسلامی
  • کاربرد فناوری های نوین در پایش و حذف آلاینده های محیط زیست
  • اکولوژی شهری، شهر سبز و مکانیسم های توسعه پاک در شهرها
  • مدیریت پسماند در شهرها، فاضلاب شهری و تصفیه آن
  • طراحی شهری، بهسازی منظر و محیط زیست
  • ایمنی ، بهداشت و محیط زیست شهری
  • توسعه صنعتی و راهکارهای کاهش اثرات آن ها

9-محیط زیست انسانی و محیط زیست طبیعی:

  • مدیریت، برنامه ریزی و آموزش محیط زیست در راستای بیانیه گام دوم انقلاب
  • روش ها و رویکردهای نوین و پایدار در حوزه محیط زیست انسانی
  • استاندارسازی، سیستم های مدیریتی،ایمنی، بهداشت و محیط زیست
  • آلودگی ها (آب،خاک،هوا،صوت) و تغییرات اقلیمی
  • مدیریت انرژی، گردشگری، ارزیابی و آمایش سرزمین
  • اقتصاد،حقوق، اخلاق و فرهنگ محیط زیست
  • کاربرد فناوری های نوین در محیط زیست و نقش محیط زیست در توسعه پایدار
  • مدیریت، طراحی و برنامه ریزی شهری ، سیستم های اطلاعات جغرافیایی (GIS )
  • تنوع زیستی، حفاظت از زیستگاه ها و مناطق حفاظت شده
  • جغرافیا و برنامه ریزی ( طبیعی، شهری، روستایی، گردشگری)
  • زمین شناسی زیست محیطی و مدیریت پایدار جنگل و مرتع و ذخایر زنتیکی
  • مدیریت بحران (سیل، زلزله، آتش سوزی در جنگل ها و مراتع، طوفان و گرد و غبار)

10-محیط زیست ،آب و فاضلاب، هوا و صوت:

  • مهندسی آب و فاضلاب و انواع آلاینده های آب ، فاضلاب شهری و تصفیه آن
  • فن آوری های نوین در پایش و حذف آلاینده های آب و استفاده مجدد از پساب و لجن فاضلاب
  • خشک شدن تالاب ها و علل خشکسالی سال های اخیر
  • مدیریت کاهش آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی
  • اثرات زیست محیطی افت آب های زیرزمینی
  • استانداردهای کیفی آلودگی آب و حدود مجاز آلاینده ها و پساب های تصفیه شده
  • روش های نوین آبیاری مدیریت و بهره برداری از منابع آب جهت افزایش بهره وری در بخش کشاورزی
  • پایش و کنترل آلاینده های خروجی از منابع ثابت و متحرک
  • ارائه و بررسی طرح های جامع کاهش آلودگی هوا و شناسایی و کنترل آلودگی های صوتی
  • پهنه بندی آلودگی هوا با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)
  • استانداردهای کیفیت هوای شهری و محیط کار
  • ریزگردها و اثرات زیست محیطی آن
  • مدل سازی انتشار آلودگی هوا و ابعاد بهداشتی و روانشناختی تاثیرات آلودگی هوا

11-منظر شهری پایدار و توسعه :

  • مرمت بافت ها و آثار تاریخی، پایداری و منظر شهری
  • منظر شهرهای اسلامی و شهرهای ایران
  • تعاریف، مفاهیم و مبانی نظری منظر شهری، عناصر سازنده سیما و منظر شهری
  • تجارب داخلی و خارجی در زمینه منظر شهری
  • نمادها، نشانه ها، هنرهای تجسمی و منظر شهری
  • ضوابط و دستورالعمل های منظر و نماهای شهری
  • عناصر سازنده سیما و منظر شهری / آسیب‌شناسی منظرشهری
  • منظر شهری بافت های نوساز

12-مدیریت ریسک و بحران و راه کار های ایجاد مدیریت جامع بحران:

  • مخاطرات طبیعی و راه کارهای کاهش خطرپذیری DRR در شهرها
  • تفاوت های میان مدیریت بحران، مدیریت مقابله، مدیریت شرایط اضطرار و مدیریت بازتوانی در شهر اسلامی
  • توانمندسازی و ظرفیت سازی تیم های جستجو ، آواربردار و امدادگر در بافت های شهری
  • مشارکت مردمی و ظرفیت سازی ، تغییرات اقلیم و چالش های مدیریت بحران در شهرها
  • راه کارها و ضرورت های تشکیل نظام مدیریت جامع بحران، مدیریت بحران در سیستمهای بهداشتی و درمانی شهر اسلامی
  • تاب آور سازی در ابعاد ملی ، شهری و روستایی و ارتقاء تاب آوری ملی و تاب آورسازی شهرها MCR
  • برنامه ریزی، آمادگی و راه کارهای عملی برای تداوم کسب وکار BCM در شهر اسلامی

13-مدیریت جهانگردی و توسعه پایدار شهری :

  • مدیریت منابع انسانی در صنعت جهانگردی
  • اصول مدیریت در صنعت جهانگردی کشورهای اسلامی
  • سامانه های اطلاعاتی در صنعت جهانگردی، مدیریت استراتژیک گردشگری حلال
  • محیط ملی و بین المللی تجارت و گردشگری
  • تحلیل رفتاری جهانگردی و تعامل فرهنگی در کشورها
  • ارزیابی طرح های توسعه جهانگردی، مدیریت اکو سیستم های طبیعی
  • برنامه ریزی جهانگردی در کشورهای در حال توسعه
  • مدیریت استراتژیک گردشگری
  • مدیریت کیفیت جامع در صنعت جهانگردی
  • بازاریابی محصولات جهانگردی  در توسعه شهری

14-مرمت بافت ها و آثار تاریخی:

  • بافت های تاریخی
  • بهسازی آثار تاریخی
  • نوسازی شهری
  • بازسازی بافت تاریخی

کد

892520111-8

سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن، 18 بهمن ۱۴۰۲

  • ۹۷

سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن، 18 بهمن ۱۴۰۲

به گزارش پایگاه خبری کافه دانشگاهیان به نقل از کنفرانس یاب  "سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی مواد، متالورژی و معدن، بهمن ۱۴۰۲" در تاریخ 18 بهمن 1402 توسط دانشگاه شهید چمران اهواز ، سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می گردد.

آخرین مهلت ارسال اصل مقالات: 30 دی 1402

اعلام نتایج داوری اصل مقالات:  4 بهمن 1402

آخرین مهلت ثبت نام: 10 بهمن 1402


محورهای همایش

– هوش مصنوعی در صنعت فولاد
– اشتغال،کارآفرینی و کسب و کار دانش بنیان در مهندسی مواد
– استخراج، ذوب و ریخته گری
– عملیات حرارتی
– مواد نوین
– شکل دهی
– مواد پودری
– مهندسی سطح و پوشش
– نانو مواد
– خوردگی و حفاظت
– جوشکاری
– مواد دیرگداز و سرامیک
– فرآوری مواد معدنی
– اکتشاف و استخراج معدن
– محیط زیست، بهداشت و ایمنی در معادن
– اقتصاد و مدیریت در معادن
– مکانیزاسیون، اتوماسیون، هوشمندسازی
– اشتغال، کارآفرینی و کسب و کار دانش بنیان در مهندسی معد


کد

892520111-7

برگزاری پنجمین همایش بین المللی “هوش مصنوعی و دیپلماسی های نوین" 8 اسفند 1402

  • ۱۰۱

برگزاری پنجمین همایش بین المللی “هوش مصنوعی و دیپلماسی های نوین" 8 اسفند 1402

به گزارش پایگاه خبری کافه دانشگاهیان و به نقل از سایت کنفرانس یاب  "پنجمین همایش بین المللی انجمن ایرانی مطالعات جهان “هوش مصنوعی و دیپلماسی های نوین”،  در تاریخ 8 اسفند 1402 توسط انجمن ایرانی مطالعات جهان و دانشکده مطالعات جهان (دانشگاه تهران) در دانشگاه تهران - دانشکده مطالعات جهان در قالب محورهای زیر برگزار می گردد.

آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات: 5 بهمن 1402

ایمیل: aidiplomacy[at]ut.ac.ir

هوش مصنوعی و تحول مفاهیم نظری در حوزه دیپلماسی:

  1. هوش مصنوعی و آموزش دیپلماسی های نوین

  2. هوش مصنوعی و ظهور مفاهیم جدید در دیپلماسی

  3. هوش مصنوعی و رویکردهای جدید روش شناختی در علوم انسانی

  4. هوش مصنوعی و تحولات نظری حوزه روابط بین الملل

هوش مصنوعی و دیپلماسی عمومی:

  1. هوش مصنوعی و رسانه های اجتماعی‌؛ تهدیدها و فرصت های پیش رو

  2. آینده پژوهی هوش مصنوعی، فرهنگ و ارتباطات

  3. هوش مصنوعی، سوگیری داده­ها، دروازه­بانی الگوریتمی و خطاهای شناختی

  4. هوش مصنوعی و قدرت نرم

هوش مصنوعی، سیاست خارجی و اقدامات دیپلماتیک:

  1. هوش مصنوعی، دستگاه دیپلماسی و امور کنسولی

  2. ربات­ها و دیپلمات­ های دیجیتال

  3. دیپلماسی دیجیتال و هوش مصنوعی مولد

  4. هوش مصنوعی و فرایندهای اجرای توافقات

  5. هوش مصنوعی و بهینه سازی منابع انسانی در سازمان های بین المللی

  6. هوش مصنوعی و امنیت اطلاعات در دستگاه دیپلماسی

  7. هوش مصنوعی و آینده تقاضا برای حرفه دیپلمات

  8. همکاری های فنی بین المللی و توسعه ابزارهای هوش مصنوعی

  9. هوش مصنوعی و مشارکت بین المللی برای صلح و حفاظت از محیط زیست

  10. هوش مصنوعی و مهارت­های جدید دیپلماتیک

هوش مصنوعی و محیط­ های جدید دیپلماسی:

  1. تغییرات زبانی دیپلماتیک در شبکه های اجتماعی

  2. متاورس، بلاک چین، شبکه­ های اجتماعی و کنشگری سیاسی

  3. الگوریتم ­ها و شکل ­گیری اتاق ­های پژواک در شبکه­ های اجتماعی

هوش مصنوعی و سیاست گذاری در حوزه فن آوری های نوین:

  1. هوش مصنوعی و چشم انداز حکمرانی محلی/جهانی

  2. هوش مصنوعی و پیشبرد سیاست خارجی دولت ها

  3. هوش مصنوعی، دیپلماسی و مرجعیت علمی

  4. نظام ­های ملی نوآوری و هوش مصنوعی

  5. هوش مصنوعی و دیپلماسی علم و فناوری

هوش مصنوعی و تحول حقوق بین­ الملل:

  1. هوش مصنوعی و دوگانه صلح/جنگ

  2. اخلاق و مساله هوش مصنوعی

  3. امنیت اطلاعات، هوش مصنوعی و حقوق شهروندی

  4. سازمان­ های منطقه ­ای، هوش مصنوعی و مقررات بین­ المللی

هوش مصنوعی و امنیت ملی:

  1. هوش مصنوعی و صنعت نظامی کشورها

  2. فناوری های نوین و رویکردهای جدید به امنیت ملی

  3. اقتصاد دانش بنیان، هوش مصنوعی و رقابت تکنولوژیک

  4. هوش مصنوعی، توسعه و بازیگران غیردولتی

  5. سرمایه­ داری پلتفرمی و استعمارداده

  6. حکمرانی داده و امنیت ملی

  7. هوش مصنوعی و رقابلت قدرت های بزرگ

  8. هوش مصنوعی و تغییرات نظام بین الملل

کد

892520111-6

گنبد نمکی جاشک بوشهر، عروس نمکی ایران

  • ۱۰۸

بزرگترین کوه نمک خاورمیانه:

گنبد نمکی جاشک بوشهر، عروس نمکی ایران

گنبد نمک در علم زمین شناسی به کوهها یا تپه هایی می گویند که هسته اصلی و مرکزی شان از نمک تشکیل شده است. یکی از معروفترین گنبدهای نمکی در ایران گنبد جاشک با 366 هکتار مساحت و 1350 متر ارتفاع است (معروف به بزرگترین کوه نمکی خاورمیانه) که در استان بوشهر - حدفاصل دو شهرستان دشتی و دیر و در محدده رودخانه «مند» - قرار دارد. 

رنگ های قرمز، نارنجی، زرد، قهوه ای و سفیدی  بخاطر وجود کانی‌های فراوان غیر سیلیکاته مانند پیریت و فلورین  در این کوه است که زیبایی وصف ناپذیری و چشم‌نوازی را به هر گردشگر و بازدیدکننده‌ای عرضه می‌دارد و به عروس نمکی ایران شهرت دارد.

زیبایی گنبد جاشک نمکی فقط منحصر به کوه نیست بلکه در آن مناظر بسیار زیبای دیگری از جمله 9 غار نمکی، آبشار نمک، نمک چال ها، چشمه های نمک و دره گل، بلورهای نمک وجود دارد؛ در دامنه آن نیز پوشش گیاهان بسیاری مانند گون، گیشدار، قیج هم به چشم میخورد.

 نکته حائز اهمیت  اینکه چون مسیرهای منتهی به داخل غارهای نمک صعب‌العبور هست، حتما کفش کوهنوردی مناسب بپوشید و چون در اطراف کوه نمک، امکانات رفاهی مناسبی در دسترس نیست، حتما آب و مواد غذایی کافی همراه داشته باشید تا در طی مسیر دچار گرسنگی و ضعف نشوید. بهتر است برای لذت بردن از اشعه های رنگی بسیار زیبای داخل غارها از از چراغ قوه‌ی مناسب استفاده کنید تا با انعکاس نورش به بلورهای نمکی جلوه زیبایی از آن را در خاطره تان ثبت کند

گنبد نمکی جاشک در سال ۱۳۸۶ هجری شمسی به عنوان یکی از آثار فسیلی ملی به ثبت رسید و در سال ۱۳۸۹ نیز در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شد.(عکس ها از Google Image)


کد خبر

892520111-5

مطالب پیشنهادی

تماس با من

  • ایمیل: fdpub@yahoo.com
  • تلفن: 02166490178
  • فاکس: 02166490179
  • موبایل: 09121308639
  • آدرس خبرگزاری: تهران، میدان انقلاب اسلامی، خ 16 آذر روبروی درب غربی دانشگاه تهران ک پارسی پ 6

همکاری با ما

چنانچه مایل به همکاری با ما هستید می توانید اخبار و مقالات خود را از طریق راه های ارتباطی به دست ما برسانید تا بعد از تایید سردبیر سایت منتشر نماییم؛ سردبیر پایگاه خبری: مهندس سامان بیات ترک.