ورود دانشگاه آزاد به شبکه تولید برق با ساخت نیروگاه خورشیدی :: پایگاه خبری کافه دانشگاهیان

پایگاه خبری کافه دانشگاهیان

دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

برای تبلیغات در پایگاه خبری کافه دانشگاهیان بزرگترین پایگاه اطلاع رسانی دانشگاههای کشور با شماره 09101308639 تماس حاصل فرمایید Image

ورود دانشگاه آزاد به شبکه تولید برق با ساخت نیروگاه خورشیدی

  • ۱۱۸

مدیر پروژه‌های انرژی در دانشگاه‌ آزاد اسلامی از ورود به شبکه تولید برق با ساخت نیروگاه خورشیدی خبر داد و گفت: این دانشگاه به‌منظور حرکت به سمت دانشگاه سبز باید بهره‌وری از انرژی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را سرلوحه کار خود قرار دهد.

به گزارش کافه دانشگاهیان: امیرسعید شیرانی مدیر پروژه‌های انرژی در دانشگاه‌ آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در مورد جزئیات تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد با سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: امضای این تفاهم‌نامه ماحصل ۸ ماه تعامل بین مجموعه دانشگاه و سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر (ساتبا) بوده است. این تفاهم‌نامه همکاری، دو محور اصلی دارد که یک محور، ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی درمجموع دانشگاه‌ها و محور دیگر، بهره‌وری انرژی در دانشگاه آزاد است. 

شیرانی بیان کرد: با ابلاغ قانون رفع موانع تولید، تعرفه‌های برق به سمت واقعی و گران‌تر شدن پیش می‌رود. از یکسو دانشگاه آزاد در کل کشور یکی از مصرف‌کننده‌های بزرگ برق است و از سوی دیگر، احداث نیروگاه‌های خورشیدی به زمین و فضای وسیع نیاز دارد که خوشبختانه از این نظر دانشگاه آزاد زمین‌های زیادی دارد؛ بنابراین دانشگاه می‌تواند از ظرفیت خود استفاده و برای واحد‌ها و بخش‌های بیرونی مثل صنایع در حوزه تولید برق نقش‌آفرین باشد.

وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی اگر می‌خواهد به سمت دانشگاه سبز حرکت کند، باید بهره‌وری از انرژی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را سرلوحه خود قرار دهد و در این تفاهم‌نامه ذکر شده است که نیروگاه‌های کوچک زیر ۳ مگاوات در واحد‌های دانشگاهی تأسیس و مورد بهره‌برداری قرار گیرد و برق تولیدی را به شبکه تزریق یا به‌صورت خودتأمین استفاده کند.

شیرانی در پاسخ به این سؤال که آیا هزینه تأسیس و نگهداری این نیروگاه‌ها، گران تمام خواهد شد یا خیر؟ گفت: نیروگاه‌های خورشیدی نسبت به سایر نیروگاه‌ها هزینه نگهداری بسیار پایین‌تری دارند، زیرا هیچ قطعه متحرکی ندارند و برخلاف توربین یا موتور ژنراتور که متحرک هستند و هزینه نگهداری بالا و گروه تخصصی لازم دارند، نیروگاه‌های خورشیدی تقریباً نگهداری خاصی نمی‌خواهند. نیروگاه‌های خورشیدی به‌غیراز یک هزینه اولیه برای تأسیس و زمین وسیع که بتوان صفحات خورشیدی را در آن نصب کرد، هزینه خاصی ندارند و به مدت ۲۰ سال بدون آنکه هزینه چندانی برای نگهداری احتیاج داشته باشند می‌توانند مورداستفاده قرار گیرند.

شیرانی تصریح کرد: دانشگاه آزاد اگر می‌خواهد نقش خود را در کشور به‌عنوان دانشگاه پیشرو در عرصه علم و فناوری ایفا کند باید در حوزه‌های مختلف ورود کند که یکی از حوزه‌های مهم «انرژی» است؛ بنابراین استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی در شعب مختلف دانشگاه آزاد اسلامی و در نزدیکی مراکز صنعتی می‌تواند به این هدف کمک کند؛ به این صورت که دانشگاه برق موردنیاز خود را تا حدی تأمین و علاوه بر آن برای شرکت‌های صنعتی انرژی پایدار تولید کند.

شیرانی با اشاره به یکی از مشکلات زمستان تأکید کرد: یکی از مشکلات ما در زمستان سال گذشته، استفاده نیروگاه‌ها از مازوت بود، زیرا گاز موردنیاز را نداشتند و مجبور به استفاده از مازوت بودند که باعث آلودگی هوا می‌شد؛ بنابراین بهره‌برداری از «انرژی تجدیدپذیر خورشیدی» به‌عنوان یک انرژی ارزان‌قیمت و پاک می‌تواند به محیط‌زیست کمک کند.

تاریخ خبر: 1402/02/25

کد خبرنگار: 892520125- ( سامان بیات ترک)

شماره خبر: 7

نظرات: (۰) هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی

مطالب پیشنهادی

تماس با من

  • ایمیل: fdpub@yahoo.com
  • تلفن: 02166490178
  • فاکس: 02166490179
  • موبایل: 09121308639
  • آدرس خبرگزاری: تهران، میدان انقلاب اسلامی، خ 16 آذر روبروی درب غربی دانشگاه تهران ک پارسی پ 6

همکاری با ما

چنانچه مایل به همکاری با ما هستید می توانید اخبار و مقالات خود را از طریق راه های ارتباطی به دست ما برسانید تا بعد از تایید سردبیر سایت منتشر نماییم؛ سردبیر پایگاه خبری: مهندس سامان بیات ترک.